Predmet i područje primjene:
IFS - Međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i bezbjednosti hrane i prehrambenih proizvoda, razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbjednosti, ali i kvaliteta hrane.
IFS standardi se dijele u nekoliko grupa:
IFS Food - proizvodnja hrane;
IFS Global Markets - Food je standardizovan program procene sigurnosti hrane za trgovce na malo, kao i prehrambene proizvode u prehrambenoj industriji;
IFS Vholesale / Cash & Carri - Standard je razvijen kako bi se optimizovali postupci revizije veletrgovaca i Cash & Carri trgovaca;
IFS Logistics se primjenjuje i na prehrambene i neprehrambene proizvode i pokriva sve logističke aktivnosti, kao što su utovar, istovar i transport;
IFS HPC je standard koji obezbjeđuje sigurnost proizvoda, smanjuje troškove i osigurava transparentnost u celokupnom proizvodnom lancu proizvoda za domaćinstvo i ličnu njegu;
IFS PACsecure je standard za reviziju proizvođača primarnog i sekundarnog materijala za pakovanje.