Novosti

ISO/PAS 5643: 2021 Turizam i srodne usluge - Zahtjevi i smjernice za smanjenje širenja Covid-19 u turističkoj industriji

 

30.07.2021 12:19
Slika
 

ISO / PAS5643, Turizam i srodne usluge - Zahtjevi i smjernice za smanjenje širenja COVID-19 u turističkoj industriji, ima širok opseg i pomoći će svim pružateljima usluga u ovom sektoru (smještaj, muzeji, transport, iskustva, aktivnosti i vodiči). ) kako bi se osigurale sigurnost usluge i spriječilo širenje virusa.


Ovaj dokument uspostavlja zahtjeve i preporuke za turističke organizacije da spriječe širenje koronavirusa SARS-CoV-2 kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenih od COVID-19 i pružili sigurnije turističke usluge i proizvode turistima i stanovnicima.


Dizajniran je da pomogne pružateljima usluga u turizmu da provedu najbolje mjere za  sigurnost svih i uvjeri turiste u efikasnost onoga što imaju na snazi.

PAS je također usvojio Evropski komitet za standardizaciju (CEN) kao evropski pečat za sigurnost turizma COVID-19, čime je pokazao svoju predanost smjernicama i osigurao široku rasprostranjenost u cijelom regionu.

ISO / PAS 5643 pomaže ljudima  u industriji da identifikuju i primjene mjere koje smanjuju širenje epidemije, uzimajući u obzir različite protokole širom svijeta.

Preporuke su stoga relevantne za sve, od smještajnih objekata, restorana, plaža i parkova, transportnih kompanija, turističkih vodiča, banja, muzeja i znamenitosti, industrije konferencija i događaja, do putničkih i turističkih operatera i još mnogo toga.


0 0