HTML

info@issbih.ba

HTML

bihjezik.png engljezik.png
Novosti

Međunarodna njemačka škola Sarajevo (IDSS) postala nosilac certifikata HACCP i ISO 9001:2015

 

12.05.2023 16:32
Slika
 
Institut za standarde i sigurnost sa svojim auditorima sproveo je certifikacijski audit u  Međunarodnoj njemačkoj školi  Sarajevo (IDSS) Internationale Deutsche Schule Sarajevo.

Audit se odnosio na zahtjeve standarda kvaliteta ISO 9001:2015 kao i na zahtjeve HACCP sistema.

Uvođenjem i primenom ISO standarda Internationale Deutsche Schule Sarajevo  je još jednom pokazala svoje opredjeljenje i posvjećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika,učenika i korisnika usluga.

Na završnom sastanku  auditori su dali   preporuku da Internationale Deutsche Schule Sarajevo može biti nosilac certifikata ISO 9001:2015 i HACCP.

Standard ISO 9001:2015 je međunarodno najpriznatiji standard za sisteme upravljanja koji uključuje zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom koje organizacija treba ispuniti da bi postigla stalno zadovoljstvo korisnika.

HACCP sistem odnosi se na upravljanje prema kome se bezbjednost hrane održava kroz analizu i kontrolu bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti od ulaznih sirovina, rukovanja, proizvodnje, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.

Internationale Deutsche Schule Sarajevo uvođenjem HACCP sistema,obezbjedjuje svojim učenicima i zaposlenim zdravstveno siguran proizvod i time jasno stavlja akcenat na zdravlje i sigurnost učenika.


Međunarodna njemačka škola Sarajevo (IDSS), licencirana je privatna obrazovna ustanova sa programima predškolskog i osnovno školskog obrazovanja (od I do IX razreda), koji se temelje na njemačkom nastavnom planu i programu i savremenim obrazovnim metodologijama. Nastava se odvija na njemačkom jeziku ali i na engleskom i B/H/S jezicima, a tokom školovanja učenici stiću znanja iz različitih područja, iz različitih predmeta: Lingvističko-književno-umjetničko područje; Matematičko-znanstveno-tehničko područje, polje Društvene znanosti i sport.

Uposlenicima i menadžmentu škole  iskrene čestitke na ostvarenom uspjehu!
0 0