HTML

info@issbih.ba

HTML

bihjezik.png engljezik.png

Sistem sigurnosti hrane HACCP

Slika
HACCP je alat za upravljanje rizicima posebno dizajniran za prehrambenu industriju izrađen od strane povjereništva za Codex Alimentarius, udružen sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu (FAO) i Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).

ISS FOOD odjeljenje sa svojim sanitarnim inženjerima i menadžerima sigurnosti hrane Vam stoji na raspolaganju za:

Snimak i analiza stanja objekta,

Edukacije iz oblasti HACCP sistema,

Implemntacija HACCP-a u objektu (izrada diagrama toka, opis proizvoda i određivanje kritičnih kontrolnih tačaka (KKT) i/ili kontrolnih tačaka (KT), korektivni postupci).

Revizija postojećih sitema sigurnosti hrane,

Pomoć u izradi dokumenata, zapisa i evidencija neophodnih za funkcionisanje HACCP sitema,
Verifikacija HACCP sitema.

Certifikacija prema HACCP zahtjevima osigurava učinkovit način komuniciranja sa svim zainteresovanim stranama. To je važan element u dokazivanju obveza za sigurnost hrane u korporativnom upravljanju, korporativnoj odgovornosti i finansijskom izvještavanju.

 
0 0