Auditori Instituta za standarde i sigurnost sprovode certifikacijski audit HACCP kompaniji R & R Global 1969 L.L.C sa sjedištem u Ferizaju.
"Zahtjevi HACCP sistema omogućuju kompaniji da voće i povrće i higijena bude u skladu sa visokim kvalitetom, kao i da se analizom i kontrolom različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti osigura bezbjedan proizvod svim korisnicima i klijentima. Određivanjem i nadzorom kritičnih kontrolnih tačaka, edukacijom zaposlenih i kontrolom kvaliteta svih procesa u organizaciji R & R Global 1969 L.L.C su zahtjevima HACCP-A ustanovili kvalitet svojih proizvoda i usluga, ali i obezbjedili zdravstveno-bezbjedan proizvod korisnicima, i zaposlenima", kazali su auditori iz Instituta za standarde i sigurnost.
Na tržištima EU i Svjetske trgovinske organizacije HACCP sistem je postao obavezujući 1. januara 2006. godine (Council Directive 93/43/EEC). Jednostavno, uključivanje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane u opšti sistem provejre kvaliteta u kompanijama, postao je uslov poslovanja s partnerima na međunarodnom tržištu. Zakonska regulativa gotovo svih razvijenih zemalja obavezuje proizvođače hrane u tim zemljama uvođenje sistema HACCP.