Institut za standarde i sigurnost d.o.o. sa svojim sanitarnim inženjerima organizuje kontinuirane obuke za interne auditore HACCP sistema.
CILJ OBUKE
Efikasno osposobljavanje uposlenih koji rade na implementaciji, vođenju, održavanju i unapređenju HACCP sistema.
- upoznavanje sa zahtjevima i temeljnim pojmovima,
- sticanje znanja o metodama i tehnikama planiranja i realizacije internih audita.
KOME JE OBUKA NAMIJENJENA
- Proizvođači prehrambenih proizvoda;
- primarna proizvodnja,
- proizvodnja komponenti ili gotovih prehrambenih proizvoda,
- trgovci prehrambenih proizvoda
- Organizacije koje su dobavljači prehrambenoj industriji;
- čišćenje i sanitacija proizvodnih pogona,
- skladištenje,
- distribucija,
- pakovanje prehrambenih proizvoda,
- proizvodnja ambalaže za pakovanje prehrambenih proizvoda)
- Ugostiteljski objekti;
- Organizacje koje proizvode druge elemente koji su u dodiru sa hranom.
SADRŽAJ
- Zahtjevi za GMP / preduslovni program;
- HACCP principi i primjena – Codex Alimentarius;
- Pravni osnov za sigurnost hrane;
- Analiza opasnosti;
- Sljedivost;
- Priprema i provođenje internog audita; poboljšanje sistema;
- Vježbe;
- Ispit;
Svi zainteresovani polaznici mogu se javiti putem broja telefona 033 676 123 ili putem e maila: info@issbih.ba