HTML

info@issbih.ba

HTML

bihjezik.png engljezik.png
Novosti

Institut za standarde i sigurnost započeo uvođenje HACCP sistema u Pekari Sunce

 

11.12.2025 15:16
Slika
 
Institut za standarde i sigurnost, kroz svoj Food odjel i tim stručnjaka – magistara prehrambene tehnologije, zvanično je otpočeo proces uvođenja HACCP sistema u Pekari Sunce.

Uvođenje HACCP-a predstavlja ključni korak u jačanju sigurnosti hrane, unapređenju higijenskih standarda i osiguravanju potpune usklađenosti sa Zakonom o hrani Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti našeg stručnog tima obuhvataju:

  • identifikaciju i analizu potencijalnih opasnosti u procesu proizvodnje,

  • definisanje kritičnih kontrolnih tačaka,

  •  uspostavljanje procedura i standarda za sigurnu i kontrolisanu proizvodnju,

  •  edukaciju osoblja i podizanje cjelokupnog nivoa kontrole kvaliteta.

U saradnji s Pekarom Sunce, naš cilj je da se stvore još sigurniji i kvalitetniji uslovi proizvodnje, te dodatno ojača povjerenje potrošača u njihove proizvode.

Institut za standarde i sigurnost ostaje posvećen unapređenju sigurnosti hrane i pružanju stručne, profesionalne podrške svim subjektima u poslovanju s hranom.

0 0