HTML

info@issbih.ba

HTML

bihjezik.png engljezik.png

HACCP

28.03.2025 14:47
Slika
Prema Zakonu o hrani (Službeni glasnik BiH, 50/04) Subjekat u poslovanju s hranom (SPH) je fizičko ili pravno lice, registrovano za obavljanje određenih djelatnosti vezanih uz poslovanje s hranom, odgovorno je da obezbijedi nesmetano sprovođenje odredbi propisa o hrani unutar poslovanja kojim uprav...
Slika
ISO 41001:2018 specificira zahtjeve za sistem upravljanja objektima (FM) kada organizacija:a) treba da pokaže efektivnu i efikasnu isporuku FM koji podržava ciljeve organizacije potražnje;b) ima za cilj da dosljedno zadovoljava potrebe zainteresovanih strana i primjenjive zahtjeve;c) ima za cilj da bu...
Slika
Dobra laboratorijska praksa (GLP) je standardizirani način planiranja, izvođenja i izvještavanja o laboratorijskim studijama kako bi se osigurali visoki standardi kvaliteta i pouzdanosti.GLP principiPrincipi dobre laboratorijske prakse (GLP) odnose se na skup standarda kvaliteta i valjanosti za or...
Slika
ISO 37001 je standard posvećen uspostavljanju, implementaciji, održavanju i poboljšanju sistema upravljanja protiv mita. Ovaj standard nudi zahtjeve i smjernice za postavljanje sistema dizajniranih da pomognu organizacijama da spriječe, otkriju i odgovore na podmićivanje, kao i da se pridržavaju zakon...

FSSC 22000 certifikacija

Verzija 6

18.03.2025 13:58
Slika
Počevši od 1. aprila 2024., prehrambena preduzeća su  počela da prolaze reviziju za verziju 6 FSSC 22000 certifikata. Organizacije certificirane sa v5.1 imaju  rok do 31. marta 2025. da završe nadogradnju.FSSC 22000 je certifikat za sisteme upravljanja bezbjednošću hrane koji je razvila i kojom upravlja...

Novosti

0 0